Un fost membru al miscarii ariane din Statele Unite a suferit 25 de operatii, desfasurate pe parcursul a 16 luni, pentru inlaturarea tatuajelor cu tenta nazista pe care le avea pe corp, transmite YahooNews. Bryon Widner a contactat organizatia neguvernamentala Southern Poverty Law Center, ce a gasit un sponsor anonim care a platit pentru interventiile chirurgicale.

Transformarea lui Bryon Widner Foto: Agerpres

Widner a fost unul dintre cei mai violenti membri ai miscarii neo-naziste din America, fiind unul dintre fondatorii gruparii Vinlanders. In acelasi timp, sotia sa, Julie Widner, era mebru al organizatiei National Alliance.

"Nu uram pe nimeni. Ma uram doar pe mine si proiectam acest lucru cumva in mod pasiv. Fusesem convins ca evreii erau de vina pentru toate problemele mele si ca negrii ma tineau intr-o stare inferioara. Si toate din cauza ca eram un ratat", a declarat Widner pentru AP.

El avea corpul acoperit de svastici, cutite pline de sange si cuvantul "Hate" (ura).

"Vroiam sa scap din miscare, dar nu stiam cum. Nu credeam ca exista o cale de iesire in afara de inchisoare sau moarte. Credeam ca acestea erau singurele cai de scapare. Si am trait cosmarul absolut", a spus Bryon Widner, adaugand ca, dupa ce a renuntat la miscarea ariana, a primit numeroase amenintari cu moartea. Din cauza ca erau urmariri de fostii lor tovarasi neo-nazisti, care vroiau sa-i omoare, Bryon, sotia sa si cei doi copii s-au mutat in Tennessee.

Dupa ce a incercat, fara succes, diferite remedii de inlaturare a desenelor de pe corp, inclusiv scufundarea fetei in acid, Widner a contactat organizatia Southern Poverty Law Center, ce a gasit un sponsor anonim care a platit pentru interventiile chirurgicale.

Un oficial al SPLC, Joseph Roy, a afirmat ca, atunci cand au fost contactati de Widner, "parca fusesem sunati de Osama Bin Laden al miscarii naziste. Am intalnit extrem de rar un neo-nazist rasist care s-a reformat". Roy a spus ca, de-a lungul anilor, Widner era numit "pit-bull-ul neo-nazistilor americani": "Nimeni nu era mai agresiv, mai cunoscut, mai dornic de confruntare".

Operatiile de stergere a tatuajelor au costat circa 35.000 de dolari.

Widner a suferit depigmentari ale pielii pe unele zone ale corpului, are deseori migrene si trebuie sa se fereasca de soare, insa, conform declaratiilor sale "acestea reprezinta un pret mic de platit pentru a fi om din nou".

O fotografie publicata de Bill Brummel Productions prezinta mai multe ipostaze ale lui Bryon Widner pe parcursul celor 16 luni in care a urmat tratamentele de stergere a tatuajelor.