Liderul opozitiei din Grecia, Antonis Samaras, a respins solicitarea premierului grec de organizare a unui referendum national prin care poporul grec sa se pronunte daca accepta rezultatele acordului incheiat saptamana trecuta la summitul UE de la Bruxelle si a cerut organizarea de alegeri anticipate, titreaza Reuters.

"Alegerile sunt o necesitate nationala", a declarat liderul Partidului Noua Democratie, Antonis Samaras, dupa o intalnire cu presedintele elen Karolos Papoulias.

Samaras a atras atentia ca un referendum ar pune in pericol pozitia Greciei in cadrul UE, adaugand ca partidul pe care il conduce, Noua Democratie, este hotarat sa evite astfel de "experimente oportuniste".

Amintim ca premierul grec George Papandroeu a anuntat luni organizarea unui referendum pentru a aproba acordul incheiat saptamana trecuta la summitul european si care anuleaza o parte importanta a datoriei Greciei. Un referendum pe aceasta tema ameninta sa intensifice criza din zona euro; perspectiva a produs nemultumire in Germania pentru ca Atena ar incerca sa scape de intelegerea incheiata.

Citeste si: