Herman Cain, candidat la investitura republicana pentru prezidentialele de anul viitor din Statele Unite, a incheiat intelegeri amiabile in anii 1990 cu cel putin doua femei care il acuzau de hartuire sexuala, scrie presa americana, citata de AFP.

Herman CainFoto: Reuters

Cotidianul Politico a scris duminica seara ca cel putin doua femei l-au acuzat pe Cain de comentarii si gesturi deplasate atunci cand acesta conducea Asociatia nationala a restaurantelor.

Site-ul scrie ca cele doua femei au primit o anumita suma de bani in urma unei intelegeri amiabile incheiate cu barbatul de 65 de ani, inainte de a parasi asociatia.

Luni, candidatul de culoare, foarte simpatizat de militantii miscarii ultra-conservatoare "tea party", a dezmintit categoric acuzatiile.

"Nu am hartuit sexual pe nimeni, sa fie clar (...) Am fost acuzat pe nedrept cand eram la conducerea Asociatiei Nationale a Restaurantelor si spun fals pentru ca, dupa investigatii, acuzatiile s-au dovedit fara fundament. (...) Este total fara fundament si total fals, nu am comis niciodata vreun fel de agresiune sexuala", a spus Cain, pentru Fox News.

Herman Cain a fost patronul unui lant de pizzerii. Acest pastor, casatorit de circa 40 de ani, se bucura de o mare popularitate, daca este sa dam crezare sondajelor de opinie.