O artista din New York (SUA) a dat nastere unui baietel intr-o galerie de arta, afirmand ca "nasterea este cea mai inalta forma de arta", transmite postul local NBC. Microscope Gallery in Bushwick a anuntat ca "Baby X" s-a nascut marti dimineata. Inregistrarea video a nasterii urmeaza sa fie inclusa intr-o expozitie.

Marni Kotak in galeria din BrooklynFoto: Agerpres

Marni Kotak a nascut in interiorul Microscope Gallery, in cartierul Brooklyn.

Artista in varsta de 36 de ani a creat o camera de nastere in galerie, transformand spatiul artistic intr-un dormitor viu colorat, cu pereti pictati in albastru. Kotak a amplasat in camera un pat folosit de bunica ei si un vechi balansoar.

Galeria a anuntat intr-un comunicat ca "Baby X" s-a nascut marti, la ora locala 10:17.

Microscope Gallery nu a precizat cate persoane au asistat la nastere si nu a oferit alte detalii. NBC relateaza insa ca, in programul galeriei de arta, vizitatorii erau informati ca "trebuie sa fie pregatiti sa devina, pe neasteptate, martori ai unei nasteri in direct".

Inregistrarea video a nasterii urmeaza sa fie inclusa intr-o expozitie viitoare.

Galeria a scris ca expozitia despre nastere lanseaza o noua opera conceptuala, intitulata "Raising Baby X".

NBC scrie ca Marni Kotak este cunoscuta pentru spectacolele sale artistice inedite. In trecut, artista a reconstituit pe scena momentele nasterii ei, ziua inmormantarii bunicului si ziua in care si-a pierdut virginitatea, intr-o masina Plymouth albastra.