​Mai multi deputati italieni s-au luat la bataie, miercuri, in Parlamentul de la Roma, in timpul dezbaterilor tensionate pe marginea programului de reforma economica, transmite Reuters. Cel putin doi reprezentanti ai Ligii Nordului, formatiune ce face parte din coalitia de guvernare de centru-dreapta, s-au batut cu membri ai partidului "Futuro e Libertà per l'Italia", condus de Gianfranco Fini.

Bataie intre deputatii italieniFoto: Reuters

Reuters scrie ca doi deputati s-au luat de gat, in timp ce alti parlamentari s-au grabit sa-i desparta.

Sedinta parlamentara a fost suspendata cateva minute dupa bataie, care a izbucnit dupa ce Fini ar fi comentat sarcastic intr-un interviu la televizor ca sotia lui Umberto Bossi, liderul Ligii Nordului, s-a pensionat la 39 de ani.

Reuters precizeaza ca Bossi a refuzat sa faca concesii importante lui Berlusconi, Liga opunandu-se schimbarii generosului sistem de pensii din Italia. Reformarea sistemului este ceruta de liderii europeni.

"Ne confruntam cu un climat de violenta si intoleranta. Trebuie sa ne calmam, deoarece italienii sunt mult mai nervosi decat noi din aceasta cauza", a declarat Amedeo Ciccanti, de la partidul de centru UDC.