​Tancuri si vehicule armate ale Turciei au trecut granita in nordul Irakului indreptandu-se catre tabara militara a kurzilor din valea Haftanin, informeaza Reuters citand surse din fortele de securitate turca.

Pe langa cele 20 de tancuri si 30 de camioane ce au patruns pe teritoriul irakian prin satul Siyahkaya indreptandu-se spre valea Haftanin, Turcia a trimis elicoptere cu soldati in regiunea Zap, informeaza AFP.

Operatiunea turca are loc ca urmare a atacurilor simultane lansate de grupuri armate ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) in urma cu o saptamana, atacuri soldate cu 24 de victime in randul armatei turcesti.

Coloana militara turca se indreapta catre tabara rebelilor kurzi de la Haftanin, situata la aproximativ 20 km de granita si aproape de orasul irakian Zakho, informeaza sursele citate.

PKK si-a multiplicat considerabil atacurile incepand cu aceasta vara, dupa o perioada de acalmie, si Turcia a amenintat ca va interveni militar impotriva pozitiilor detinute de aceasta miscare in Kurdistanul irakian (nordul Irakului).