Gul Karacoban, o profesoara in varsta de 25 de ani, a fost salvata dupa 18 ore petrecute sub daramaturi chiar de catre logodnicul sau. Gul Karacoban a fost surprinsa de cutremurul devastator care a lovit Turcia duminica in timp de lua masa la un restaurant din Ercis (oras din estul Turciei). Logodnicul sau, care se afla duminica in baza militara din Van, la 100 de kilometri distanta de Ercis, a pornit in cautarea lui Gul Karacoban imediat dupa cutremur, scrie Reuters.

Turcia dupa cutremurFoto: Reuters

Onur Eryasar, logodnicul tinerei, care este locotenent in cadrul Fortelor Aeriene ale armatei turce, a aflat de la prietenii si colegii acesteia ca ea plecase sa ia masa la un restaurant, inaintea producerii cutremurului. Onur Eryasar a ajuns la locul restaurantului duminica seara, dupa caderea intunericului, insa acolo a gasit doar ruinele cladirii.

Tanarul si-a strigat logodnica si, dupa ce a auzit vocile mai multor oameni de sub daramaturi, a insistat ca echipele de salvare sa sape pana cand acestia vor fi scosi la suprafata.

Luni, Gul Karacoban si alti doi colegi ai sai au fost scosi in viata de sub daramaturi, la 18 ore de la producerea cutremurului. Cei trei erau constienti in momentul in care au fost salvati.

"Tot ce imi doresc este ca ea sa traiasca, nu conteaza daca este ranita sau nu. Vreau doar sa traiasca", le-a spus locotenentul Onur Eryasar celor prezenti.

Cel putin 239 de persoane si-au pierdut viata in urma cutremurului de 7,2 grade care a lovit Turcia duminica, iar alti aproximativ 1.300 au fost raniti, potrivit celui mai nou bilant dat publicitatii de autoritati.