Parlamentul Greciei a votat joi seara, pe articole, legea austeritatii ce prevede diminuari salariale si marirea taxelor, titreaza Reuters. Masura este cruciala pentru ca tara sa primeasca urmatoarea transa de fonduri de salvgardare si sa evite astfel falimentul.

Legea austeritatii a primit un sprijin puternic din partea partidului PASOK, partidul socialist la putere, fiind votata de toti membrii socialisti din guvern, cu exceptia unui deputat care a respins una dintre proviziile cheie ale legii.

Planul de austeritate prevede, in special, o reducere a numarului de functionari publici, majorari de impozite precum si inghetarea contractelor colective de munca, deschizand drumul reducerilor de salarii in intreprinderile private.

Guvernul grec a avertizat inaintea votului ca respingerea oricarei parti a planului de austeritate ar putea atrage dupa sine falimentul tarii.

Legea a fost totusi contestata de opozitie si de sindicatele grecesti. Grecia a intrat joi in cea de-a doua zi a grevei generale de 48 de ore care a paralizat tara.

Citeste si: