Carla Bruni a nascut, miercuri seara, o fetita, potrivit cotidianului francez Le Figaro, care citeaza Europe 1. Aceasta este prima data in istoria Republicii Franceze cand un presedinte in exercitiu a devenit tata.

Carla Bruni Sarkozy insarcinataFoto: Agerpres/AP

Prima doamna a Frantei, Carla Bruni Sarkozy, a declarat ca nu va permite presei sa ii filmeze sau fotografieze copilul.

Carla Bruni-Sarkozy a dat nastere unei fetite miercuri, in jurul orei 20:00 (21.00, ora Romaniei), la Clinica Muette din Paris.

Sarkozy a parasit Germania la inceputul serii si a sosit la ora 23.00 (24.00, ora Romaniei) la clinica Muette. El a sosit de la Frankfurt, unde a avut o reuniune cu cancelarul german Angela Merkel.

Potrivit zvonurilor aparute pe reteaua de socializare Twitter, fata cuplului prezidential s-ar numi Dahlia, informeaza The Telegraph.

Inca de la inceputul lunii octombrie, personalul clinicii Muette s-a pregatit pentru sosirea primei doamne a Frantei. Potrivit presei franceze, Carla Bruni-Sarkozy a ocupat unul dintre "apartamentele" maternitatii, cu o suprafata mult mai mare decat camerele individuale oferite de clinica. In jur de trei, patru camere individuale situate langa "apartamentul" ocupat de Carla Sarkozy au fost ocupate din motive de securitate.

Sarcina primei doamne a Frantei a fost anuntata pe 17 mai de tatal presedintelui francez, Pal Sarkozy. Carla Bruni a avut prima aparitie publica, dupa anuntarea sarcinii, pe 26 mai, in cadrul unui summit G8 de la Deauville.

Nicolas Sarkozy este tatal a trei baieti din casatoria anterioara, in timp ce Carla Bruni mai are un baiat in varsta de zece ani.