Doua buldozere pazite de barbati inarmati au daramat, duminica, peretii exteriori ai complexului fortificat Bab al-Aziziya, fostul sediu al colonelului Muammar Gaddafi, din capitala Libiei, transmite Reuters.

“Il distrugem deoarece vrem sa demolam orice apartine lui Gaddafi”, a declarat pentru agentia de presa unul dintre barbatii inarmati. In timp ce buldozerele au intrat in complex, barbatii prezenti au agitat armele in aer si au scandat “Dumnezeu este cel mai mare. Aceasta este pentru sangele martirilor”. Persoanele aflate in trecere s-au alaturat multimii fluturand noul steag al Libiei.

“Vom continua pana cand vom distruge tot ce ii apartine lui Gaddafi. Cerem ca o organizatie a pacii sa fie construita in locul palatului lui Gaddafi”, a declarat Etman Lelktah, barbatul responsabil pentru barbatii inarmati de la fata locului.

Complexul fortificat Bab al-Aziziya a fost nu doar locuinta fostului lider libian, ci si sediul guvernului condus de acesta. Fotareata a fost bombardata in mai multe randuri de trupe NATO inainte ca puterea sa fie preluata de guvernul interimar, Consiliul National de Tranzitie.

Citeste si: