Manifestantii care participa la Roma la protestul impotriva corporatiilor si a sistemului financiar au dat foc la cel putin patru masini si au spart vitrinele catorva magazine din capitala italiana, au declarat martorii, citati de Reuters. Zeci de orase din intreaga lume participa sambata la manifestatii de solidaritate cu miscarea "Occuppy Wall Street", care a debutat in urma cu o luna de zile la New York, transmite CNN. Organizatorii au anuntat ca 951 de orase din 82 de tari iau parte la miscarile de protest.

Violente la RomaFoto: Reuters

Martorii au afirmat ca violentele au fost provocate de militantii din miscarea "Black bloc", care s-au infiltrat si in trecut in randul manifestantiilor din diferite orase. Acestia au incendiat patru masini, au spart vitrinele unor magazine si ale unor banci. Demonstrantii s-au confruntat cu fortele de ordine in apropiere de Colosseum, ofiterii fiind atacati cu sticle si pietre.

Protestatarii au intrat si intr-o cladire a Ministerului Apararii, pe care au vandalizat-o.

Televiziunea RAI a anuntat ca demonstrantii "Black bloc" au provocat cel putin doua incendii, iar unii dintre manifestantii au fugit intr-un hotel din apropiere pentru a se adaposti. Politistii au folosit gaze lacrimogene si tunuri cu apa pentru a-i dispersa pe manifestantii violenti.

ANSA a anuntat ca 70 de persoane au fost ranite, dintre care trei grav.

Reuters transmite ca demonstratia de la Roma, desfasurata in semn de solidaritate cu actiunea "Occupy Wall Street", s-a desfasurat in general pasnic.