Un congresman american a prezentat un plan in valoare de 804 miliarde de dolari ce vizeaza crearea de noi locuri de munca, transmite FoxNews. Democratul Jesse Jackson Jr. (Illinois), membru al Camerei Reprezentatilor, a facut apel la guvernul federal sa angajeze toti cei 15 milioane de someri din SUA, pentru slujbe ce platesc 40.000 de dolari, si sa salveze financiar toate statele si orasele din America ce se confrunta cu crize bugetare.

Jackson a spus ca angajarea directa de catre guvern a milioanelor de someri din SUA va costa circa 600 de miliarde de dolari. Democratul a spus ca angajarea acestora "ar putea fi un program de cinci ani".

El a precizat ca salvarea statelor americane confruntate cu probleme va costa 104 miliarde de dolari, iar alte 100 de miliarde ar putea fi folosite pentru ajutarea tuturor oraselor aflate in pragul falimentului.

In opinia lui Jackson, somerii angajati ar putea fi folositi la curatarea oraselor si in alte servicii civile: "Si, cu cat mai multi oameni lucreaza, cu atat mai multi oameni platesc taxe, isi cumpara produse, isi cumpara case, isi indeplinesc obligatiile, iar economia noastra incepe sa-si gaseasca iesirea din aceasta recesiune prelungita. Acesta este singura cale de iesire din criza".

Intr-un interviu pentru Daily Caller, Jesse Jackson Jr. a laudat decizia presedintelui Barack Obama de a sprijini initiativele care creeaza locuri de munca fara sa mai astepte aprobarea Congresului de la Washington. Senatul american a respins in aceasta saptamana planul de 447 de miliarde de dolari al presedintelui privind locurile de munca. Jackson i-a transmis lui Obama sa-si exercite drepturile Constitutionale exceptionate pentru ca "Congresul s-a razvratit".

FoxNews noteaza ca nu toti congresmenii s-au declarat convinsi ca planul lui Jackson va functiona. Chiar si unii dintre democrati s-au indoit de acest plan, asa cum arata o declaratie facuta de Debbie Halvorson: "In intreaga sa cariera de congresman, Jackson nu a introdus niciodata un plan privind crearea de locuri de munca. Iar acum el cere presedintelui sa suspende Constitutia? Ca reprezentant al poporului, nu renunti atunci cand dai de un obstacol si arunci Constitutia pe geam - continui sa muncesti ca sa ajungi la un rezultat".