Intr-o scrisoare deschisa, angajatii Gucci dintr-un outlet chinezesc acuza managentul de comportament abuziv. Acestia sustin ca au fost supusi “torturii”, fiind obligati sa stea in picioare 14 ore pe zi, sa plateasca pentru bunurile furate de clienti, desi marfa era asigurata, si sa ceara pauze de toalete, titreaza The Telegraph. Conform scrisorii, comportamentul abuziv se extinde si asupra angajatelor insarcinate carora nu li se permite sa manance sau sa bea apa in timpul turei.

“Era un fel de tortura pentru noi sa stam in picioare mai mult de 14 ore pe zi. Fara pauze scurte; apa sau mancare nu erau permise nici macar pentru angajatele insarcinate”, se arata in scrisoarea semnata de cinci fosti angajati. Textul sustine si ca abuzul a fost atat de sever incat a cauzat, in cateva cazuri, pierderea sarcinii.

Printre acuzatii se mai numara si neplata orelor suplimentare. Semnatarii sustin ca magazinul le datoreaza cateva mii de dolari ca urmare a orelor suplimentare neplatite. Conform acestora, managerii au refuzat sa plateasca orele suplimentare in ciuda faptului ca, uneori, angajatii erau tinuti in magazin pana la ora 2 noaptea pentru a face inventarul stocului.

In urma acuzatiilor formulate de angajatii magazinului Gucci din Shenzhen (China), doi manageri au fost inlocuiti. Grupul francez Pinault-Printemps-Redoute, ce detine brandul Gucci, a declarat ca a adus experti din afara pentru a investiga problema. Se crede ca autoritatile locale au inceput si ele o ancheta.

Un purtator de cuvant al Gucci a declarat: “Gucci a adus deja consultanti externi pentru a conduce o analiza comprehensiva si pentru a sprijini actiunile in desfasurare care sa imbunatateasca structura noastra organizationala, conditiile si formarea angajatilor nostri, recrutarea si pastrarea persoanelor talentate precum si alte practici economice pe care le avem in China.”