Masina unui jurnalist bulgar a explodat in fata casei sale joi seara, incident care nu a provocat victime sau alte pagube materiale si care coincide cu vizita presedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso in Bulgaria, anunta politia bulgara, citata de AFP.

"Explozivul a fost plasat pe partea din fata a masinii, nimeni nu a fost ranit", a declarat seful politiei din Sofia, Valeri Yordanov, la postul de radio public.

Sacho Dikov, proprietarul si directorul de programe al televiziunii private Kanal 3, care a fost intotdeauna extrem de critic la adresa guvernului de dreapta al prim-ministrului Boiko Borisov, a declarat ca nu a primit, pana in prezent, amenintari.

Incidentul a coincis cu o scurta vizita la Sofia a presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso si a altor trei comisari, sositi pentru o reuniune a Partidului Popular European (PPE).

In februarie, o explozie produsa in fata unui ziar de opozitie a coincis cu vizita a patru comisari europeni la Sofia. In luna iulie, mai multe explozii au avut loc in afara sediului a doua partide de opozitie, in ajunul publicarii raportului anual de la Bruxelles privind progresele inregistrate de Bulgaria impotriva criminalitatii si coruptiei.