Autoritatile din Ningbo, unul dintre cele mai vechi orase ale Chinei, au lansat un nou program de formare pentru "a produce 1400 Steve Jobs in urmatorii cinci ani". Potrivit publicatiei locale Ningbo, autoritatile vor investi 50 milioane de yuani, aproximativ 8 milioane de dolari americani, in programul de training pentru cei cu spirit de inovatie, scrie publicatia Caijing citata de Business Insider.

Steve JobsFoto: Reuters

Candidatii pentru program vor fi selectati de la mai multe institutii si companii din oras. Se cauta in special tineri si persoane de varsta medie care sunt experti sau au specializari in tehnologiile emergente, industriile traditionale sau au abilitati pentru dezvoltarea economica si sociala.

Conform estimarilor autoritatilor locale, pana in 2020, prin intermediul programului vor fi specializate peste 2.800 persoane care au talent in inovatie, considerata motorul principal al cresterii economice in economia globala de astazi.

Prima etapa a procesului de selectie a inceput deja pentru primii 700 de candidati. Termenul limita pentru inscriere este 31 octombrie.