Un student la design din Hong Kong a devenit celebru dupa ce a schimbat binecunoscutul logo al Apple, pentru a-i aduce un omagiu lui Steve Jobs, relateaza AFP.

Desenul realizat de Jonathan Mak, un plagiat?Foto: Reuters

Jonathan Mak, in varsta de 19, student in anul doi la design grafic la Universitatea politehnica din Hong Kong, a incrustat profilul lui Steve Jobs in locul muscaturii din marul gigantului IT.

Ideea i-a venit cand Jobs a demisionat in august din fruntea societatii pe care a co-fondat-o in 1976.

"Este ireal", a declarat Jonathan Mak pentru AFP, dupa ce a primit in mesageria electronica si pe contul sau de Twitter aproape 200.000 de mesaje din intreaga lume.

Tanarul om spune ca a fost solicitat de firme americane si germane pentru a le vinde dreptul de utilizare a logoului si ca a primit oferte tentante de munca.

"Sunt flatat dar mi-ar placea sa ma concentrez asupra studiilor inainte de a lucra cu norma intreaga", a spus tanarul.

Intrebat daca intentioneaza sa obtina un avantaj comercial din acest desen, Jonathan Mak a precizat ca intentioneaza mai intai sa contacteze Apple pentru a discuta drepturile, in conditiile in care logoul sau este inspirat puternic din cel al grupului californian.

El s-a declarat pregatit sa doneze toti banii obtinuti din creatia sa pentru cercetarile asupra vindecarii cancerului. Steve Jobs a decedat la varsta de 56 de ani in urma unui cancer pancreatic.