​Cel putin 65 de persoane si-au pierdut viata dupa ce un camion incarcat cu explozibili a sarit in aer in fata cladirii Ministerului Educatiei din capitala somaleza Mogadishu, transmite FoxNews. Alti 50 de oameni au fost raniti in urma atentatului.

Tragedie in SomaliaFoto: Reuters

Ali Hussein, ofiter de politie in capitala somaleza, a declarat ca masina fusese oprita la un punct de control aflat la intrarea in cladirea ministerului, moment in care a fost detonata.

Masina a explodat intr-o zona in care zeci de parinti si studenti se adunasera in asteptarea rezultatelor de la examene. Printre victime se numara atat studenti, cat si soldati guvernamentali.

Spitalele din zona s-au declarat "coplesite" de numarul victimelor.

Explozia a distrus mai multe chioscuri aflate in zona si a ars fatadele cladirilor guvernamentale. Resturi aruncate de explozie au zburat la sute de metri de locul deflagratiei.

Intr-un mesaj pe un site militant, grupul islamist al-Shabab, care are legaturi cu reteaua terorista Al Qaeda, si-a asumat responsabilitatea pentru atentatul din Mogadishu. Atacul de marti a fost cel mai sangeros realizat de al-Shabab dupa lansarea campaniei sale violente, in 2007.

Grupul islamist si-a retras luptatorii din Mogadishu in august, permitand trupelor guvernamentale si soldatilor din Uniunea Africana sa preia controlul asupra orasului.

Rebelii au anuntat insa recent ca si-au schimbat tactica si ca vor ataca institutiile guvernamentale.

Al-Shabab lupta impotriva guvernului de tranzitie sustinut de ONU, despre care afirma ca este o marioneta a Occidentului. Grupul vrea sa implementeze in Somalia o forma radicala a legii islamice sharia.