​O explozie provocata de o bomba artizanala a avut loc vineri in fata unei cladiri a jandarmeriei dintr-un oras aflat in regiunea Antalya, in sudul Turciei, transmite Reuters, citand informatii prezentate de postul CNN Turk. Deflagratia ar fi provocat cel putin un mort, in timp ce doua persoane au fost ranite usor.

CNN Turk a anuntat ca explozia s-a produs in fata unei cladiri ce gazduieste cartierul general al jandarmeriei. Postul Dogan a prezentat imagini cu locul deflagratiei, aflat in apropiere de punctul de acces in cladirea din orasul Goynuk, in Antalya.

Presa locala a relatat ca imobilul a fost grav afectat. Deflagratia a provocat cel putin un mort, in timp ce doua persoane au fost ranite usor.

Agentia Anatolian a precizat ca nu se stie deocamdata cauza exploziei.

BBC scrie ca militanti kurzi, islamisti si grupari de stanga au realizat in ultimii ani mai multe atacuri cu bombe in Turcia.

La sfarsitul lunii august, o explozie s-a produs pe o plaja in statiunea Kemer din Antalya, o populara destinatie turistica din Turcia, ranind cel putin zece persoane, intre care si doi cetateni romani. Un dispozitiv explozibil ingropat in nisip a explodat in jurul orei 10 dimineata, cand sute de turisti veneau la plaja.

Saptamana trecuta, o puternica explozie s-a produs in centrul capitalei turce Ankara. Deflagratia a provocat trei morti si cel putin 15 raniti, dintre care cinci in stare grava. Potrivit autoritatilor, explozia a avut loc in cartierul Kizilay, la mai putin de un kilometru de o zona unde se afla mai multe cladiri guvernamentale, intre care si biroul premierului Recep Tayyip Erdogan.