Un locuitor din New Orleans a provocat criticile democratilor americani dupa ce a postat in curtea casei sale mai multe afise in care il prezinta pe presedintele Barack Obama ca pe o papusa sau un bebelus plangacios, in pampers, cu sloganul: Schimbati-ma. Miros" , transmite postul american de televiziune WWLTV. "Este o jignire la adresa natiunii, caci presedintele Barack Obama reprezinta poporul nostru", a spus unul dintre cei care au comentat afisele aparute in curtea lui Timothy Reily.

Un afis controversatFoto: Captura wwltv

Semnele au fost postate la intersectia strazilor Calhoun si Coralie. In ele, liderul american este infatisat fie ca o papusa, fie ca un bebelus in pampers, care plange si cere sa fie schimbat, deoarece "miroase".

Sute de protestatari s-au adunat in fata casei lui Reily, cerand ca afisele sa fie date jos. "Este o jignire la adresa natiunii, caci presedintele Barack Obama reprezinta poporul nostru. El ne reprezinta pe toti, nu doar pe cativa", a declarat Skip Alexander, unul dintre cei care solicita ca bannerele sa fie luate jos.

La randul sau, C.C. Campbell-Rosck a afirmat "nu i-ar fi facut asta (presedintelui) Bush, sunt convins. Este pur si simplu insultator. Trebuie sa le ia jos", in timp ce un alt critic a declarat: "nu e altceva decat rasism pur. Este o rusine".

Postul de televiziune a precizat ca imobilul unde au aparut semnele apartine lui Timothy Reily, care a refuzat sa fie intervievat. Fostul primar al orasului New Orleans, Ray Nagin, a mers sa vorbeasca cu Reily, insa nu a comentat pe marginea discutiilor avute cu acesta.

O membra a Consiliului Local, Susan Guidry, a solicitat politiei sa-l oblige pe Riley sa dea jos afisele, fara succes insa. Guidy afirma ca este ingrijorata in legatura cu siguranta publicului si ca incearca sa determine daca semnele sunt legale, pentru a le da jos.

Unii dintre vecinii lui Riley afirma insa ca semnele au fost amplasate in urma cu luni de zile, iar un post local de radio a vorbit despre ele miercuri dimineata. "Poate sa-si puna afise. Nu ma deranjeaza", a declarat unul dintre vecinii sai, Harold Gagnet, in timp ce altul a afirmat: "Mi se pare OK. Sunt pe proprietatea lui. Poate sa spuna ce vrea".

Postul de televiziune afirma ca aparitia afiselor a declansat o discutie aprinsa despre dreptul la libera exprimare, prevazut de primul amendament din Constitutia SUA.