Presedintele in exercitiu al Rusiei, Dmitri Medvedev, a dat in premiera detalii despre decizia de a nu candida in 2012 pentru un al doilea mandat. Intr-un interviu pentru cele mai importante trei televiziuni ruse, Medvedev a explicat ca Vladimir Putin, actualul premier, este mai popular in rindul electoratului si are mai multa autoritate, transmite RIA Novosti.

Interviul va fi difuzat vineri seara, iar in teaser Medvedev afirma ca "alegerea revine poporului, iar astea nu sunt vorbe in vand, chiar asa se intampla. Orice politician poate zbura la alegeri, atat el, cat si echipa lui politica, iar in istoria tarii noastre, cat si in istoria altor state, asemenea situatii s-au intamplat de nenumarate ori".

Reamintim ca tandemul Medvedev - Putin a anuntat saptamina trecuta ca, la alegerile din 2012, componentii sai vor face schimb de locuri: Vladimir Putin va candida la presedintie si, in cazul - extrem de probabil, dupa cum arata sondajele - ca va deveni presedinte pentru al treilea mandat, il va desemnat pe Dmitri Medvedev la conducerea Guvernului Federatiei Ruse.