Presedintele Yemenului, Ali Abdullah Saleh, a declarat joi ca nu va renunta la putere daca fostilor sai aliati, care au devenit adversarii sai, li se permite sa participe la alegeri, avertizand ca acest lucru ar conduce la un razboi civil.

Intr-un interviu acordat cotidianului american Washington Post, Saleh a declarat ca planul prezentat de monarhiile din Golf pentru o tranzitie pasnica indica ca "toate elementele" care determina tensiunile din Yemen sa fie eliminate si a avertizat ca acest lucru ar provoca un razboi civil.

Presedintele yemenit a facut referiri la generalul disident Ali Mohsen al-Ahmar, care s-a alaturat protestelor impotriva puterii si tribului Ahmar.

In primul sau interviu de la intoarcerea sa surpriza la Sanaa, de vineri, dupa o absenta de mai mult de trei luni , in Arabia Saudita, dupa un atac puternic impotriva palatului sau, Saleh a declarat ca va refuza sa renunte la putere in cazul in care generalul si tribul sau isi vor pastra influenta.

"Daca vom renunta la putere si ei vor avea putere de decizie, va fi foarte periculos. Acest lucru va duce la un razboi civil ", a spus presedintele.

Potrivit presedintelui yemenit, generalul Mohsen Ahmar, alaturi de cel mai influent trib al tarii, precum si opozitia ar fi jucat un rol in incercarea de asasinat.