Fortele armate ale Rusiei in colaborare cu alte structuri de forta ale tarii si cu aliatii din Organizatia Tratatului de securitate colectiva (ODKB) prelucreaza noi metode de desfasurare a actiunilor militare impotriva teroristilor si a rebelilor, scrie Nezavisimaia gazeta. In acelasi timp, conducerea politico-militarade la Moscova elaboreaza masuri de contracarare a pericolelor exterioare pe fondul amplasarii sistemului american de aparare aeriana in aproapierea granitelor Rusiei.

Marti, pe poligonul Chebarkul din regiunea Cheliabinsk s-a derulat etape finala, cea mai importanta, a exercitiilor militare strategice „Tzentr-2011”. Manevrele au fost urmarite si de presedintele Dmitri Medvedev. Seful statului a fost multumit de ceea ce a vazut si, conform traditiei, i-a distins pe cei mai buni, vorbind, totodata, despre necesitatea redotarii armatei cu avioane fara pilot.

El a asigurat ca bugetul apararii nu numai ca nu va fi diminuat, ci va creste.

„Asa cum se intampla de cativa ani incoace, presedintele este multumit de fortele armate si de organele de ordine. Seful tarii, Dmitri Medvedev, si premierul Vladimir Putin au aparat ideea unui buget militar ridicat, in pofida opozitiei afisata de Aleksei Kudrin, de acum fostul ministru de finante al Rusiei. In timpul exercitiilor, armate si politia au demonstrat forta si incredere. De ce atunci nu este liniste in Caucazul de Nord? De ce in orase creste rata criminalitatii? Si de ce Statul major general isi concentreaza atentia pe pregatirea armatei pentru operatiuni in localitati, de eliberare a ostaticilor, etc.?”, se intreaba expertul militar Vladimir Popov.