​​Fostul lideri libian Muammar Gaddafi se ascunde, cel mai probabil, in vestul tarii, in zona orasului Ghadamis, unde s-ar afla sub protectia unui trib local, a declarat miercuri un oficial al Guvernului interimar de la Tripoli, citat de CNN. "Avem informatii credibile potrivit carora Muammar Gaddafi s-ar afla sub protectia unui trib de luptatori Tuareg", a afirmat acesta.

Localitatea Ghadamis se află în vestul Libiei, la frontiera cu Algeria.

Liderul libian rasturnat de la putere Muammar Gaddafi afirmase marti ca se afla inca "pe teren" in Libia si ca este pregatit sa moara ca un "martir", dupa cum a relatat site-ul televiziunii Allibiya, fidela fostului regim. "Eroii au rezistat si au murit ca martiri, iar noi asteptam de asemenea martiriul", a declarat colonelul Gaddafi intr-un discurs difuzat de un post de radio local din Bani Walid, unul dintre ultimele sale bastioane, potrivit unui transcript publicat de site-ul Allibiya.

Gaddafi se adresa sustinatorilor sai din Warfala, unul dintre cele mai mari triburi libiene, care lupta de cateva saptamani impotriva fortelor noii puteri din Libia, in fieful lor din Bani Walid, la 170 de kilometri sud-est de Tripoli: "Pentru jihad, trebuie sa reeditati faptele stramosilor vostri. Sa stiti ca sunt pe teren alaturi de voi", a asigurat fostul lider libian fugar.

"Ei mint spunand ca Gaddafi se afla acum ba in Venezuela, ba in Niger. Eu sunt aici, alaturi de poporul meu, si in urmatoarele zile pregatesc un soc neasteptat pentru aceasta clica de agenti", mai spunea fostul lider de la Tripoli.