Politistii mexicani au descoperit marti cinci capete taiate in fata unei scoli din localitatea Acapulco, transmite HuffingtonPost, citand o informatie funizata de AP. Nu este clar deocamdata daca descoperirea celor cinci capete are legatura cu amenintarile traficantilor de droguri, care a facut ca zeci de scoli din zona sa se inchida in aceasta luna, dupa ce parintii si profesorii au decis ca situatia nu este suficient de sigura pentru a incepe cursurile.

Violente in AcapulcoFoto: Reuters

Autoritatile au precizat ca cele cinci capete au fost descoperite intr-un sac, impreuna cu un mesaj scris in care erau amenintati trei presupusi traficanti de droguri, precum si guvernatorul local.

Incidentul a avutl loc in cartierul Garita din Acapulco.

Potrivit informatiilor, capetele par sa apartina unor barbati. AP scrie insa ca cele cinci cadavre decapitate descoperite in oras cu o zi inainte erau prea arse pentru a se determina imediat sexul lor.

In ultimii ani, statiunea Acapulco a fost tinta mai multor incidente sangeroase, in contextul in care cartelurile de traficanti se lupra pentru controlul orasului.

Luna trecuta, la inceputul anului scolar, profesorii au intrat in greva dupa ce traficantii i-au amenintat cu violenta daca nu le cedeaza jumatate din salarii, incepand cu 1 octombrie. Peste 100 de scoli sunt inchise in present.

Guvernatorul statului, Angel Aguirre, a promis o serie de masuri, intre care cresterea patrulelor de politie si instalarea de camere de supraveghere si butoane de panica in scoli.

Incepand din 2006, de cand presedintele Felipe Calderon a trimis armata si politia federala sa se lupte cu cartelurile, peste 41.000 de persoane au murit in Mexic in confruntarile legate de traficul de droguri.

Comisia Nationala pentru Drepturile Omului (CNDH) a precizat intr-un raport recent ca, incepand din 2005, a inregistrat circa 523 de incalcari ale drepturilor omului, intre care asasinate, atacuri, rapiri si arestari arbitrare.