Justitia tunisiana l-a achitat marti pe fostul premier libian Al-Baghdadi Al-Mahmudi, condamnat la 22 septembrie in prima instanta la sase luni de inchisoare pentru intrare ilegala in Tunisia, au anuntat avocatii sai, citati de AFP.

"Este o neurmarire judiciara, Al-Mahmudi si cei doi coacuzati ai sai au parasit Curtea de Apel din Tozeur" (450 de kilometri de Tunis), a declarat avocatul Aref Rouiss.

Fostul demnitar a comparut in fata Curtii de Apel impreuna cu alte doua persoane, respectiv nepotul sau Karim Al-Mahmudi si Fethi Hamel, un cetatean libian revanzator de vehicule, a precizat avocatul, contactat prin telefon la Tozeur.

Apararea a pledat pentru eliberarea fostului demnitar libian mentionand ca legea tunisiana nu a fost incalcata, a declarat celalalt avocat, Abdelbasset Bouhouli.

El a explicat ca pasaportul fostului premier libian a fost stampilat de serviciile tunisiene si "daca au fost nereguli vamale ele nu privesc politia de frontiera libiana".

Premier pana in ultimele zile ale regimului Kadhafi, Al-Mahmudi a fost arestat miercuri in apropiere de oaza Tamaghza (sud-vest), la frontiera cu Algeria, in compania celor doi coacuzati.

Achitarea sa a fost confirmata ulterior de purtatorul de cuvant al Ministerului Justitiei, Chokri Nafti, potrivit Mediafax.