Doua metrouri s-au ciocnit marti, la inceputul dupa-amiezii, in Shanghai, din cauza defectiunii unui sistem automatizat de semnalizare, a anuntat cotidianul Dongfang Zaobao, in editia electronica, citat de AFP.

Nicio persoana nu a decedat, dar mai multe au fost ranite. Incidentul s-a produs in momentul in care o garnitura de tren a intrat intr-o alta, la sosirea pe linia 10 din reteaua metropolitana a capitalei economice a Chinei, potrivit agentiei oficiale China Noua.

Acest accident intervine la doar doua luni dupa coliziunea intre doua TGV-uri, in 23 iulie, in apropiere de Wenzhou (estul Chinei), accident in urma caruia si-au pierdut viata 40 de oameni si care a afectat grav reputatia industriei chinezesti a trenurilor de mare viteza.

Expertii au aratat cu degetul, dupa acest accident, ritmul sustinut de dezvoltare a constructiei de cai ferate de mare viteza din China, devenite in cativa ani cele mai importante din lume.

Acelasi lucru se intampla si cu metroul din Shanghai care, de la lansarea primei sale lunii, in 1995, a devenit unul dintre sistemele de transport cu cea mai rapida expansiune din lume.