Rusia risca sa piarda 6 ani prin intoarcerea lui Vladimir Putin in functia de sef al statului, odata cu alegerile prezidentiale din anul 2012, in lipsa unei reforme profunde a sistemului politic, a declarat luni fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, citat de AFP.

Mihail GorbaciovFoto: HotNews.ro

"Ne asteptam sa nu avanseze nimic in viitor, daca nu facem schimbari serioase in sistemul politic. Ma tem ca, in lipsa acestora, riscam sa pierdem 6 ani. Cred ca viitorul presedinte ar trebui sa se gandeasca la asta foarte serios", spune Mihail Gorbaciov, subliniind ca Rusia se afla intr-un "impas", iar situatia "nu este simpla".

"Daca viitorul presedinte nu va face schimbari si se va gandi doar sa conserve puterea... aceasta va fi o greseala", a mai spus Gorbaciov.

Actualul premier al Rusiei, Vladimir Putin, si-a anuntat sambata dorinta de a reveni la Kremlin dupa prezidentialele din martie 2012. Dmitri Medvedev ar urma sa intre in echipa guvernamentala a lui Putin, in cazul foarte probabil in care mentorul sau va castiga alegerile prezidentiale.