Ramasitele a peste 1.700 de prizonieri executati in 1996 de gardieni la inchisoarea Abou Salim din Tripoli au fost descoperite intr-o groapa comuna din capitala, a anuntat duminica Consiliul militar al noilor autoritati libiene, citat de AFP.

"Am descoperit locul unde au fost ingropati toti acesti martiri", a declarat Khaled Sherif, purtator de cuvant al Consiliului militar, intr-o conferinta de presa sustinuta la Tripoli.

Acesta a sustinut ca detine dovezi potrivit carora este vorba de "acte criminale".

Mai multe organizatii de aparare a drepturilor omului au denuntat asasinarea in 1996 a catorva sute de prizonieri in celebra inchisoare Abou Salim, unde erau inchisi in principal numerosii detinuti politici ai regimului lui Mouammar Gaddafi.

Acest masacru, care a avut loc dupa o revolta a prizonierilor, s-a aflat de altfel la originea revoltei care a izbucnit in estul Libiei si s-a transformat in conflictul armat care a condus la rasturnarea "Liderului revolutiei libiene".

Primele manifestatii din Benghazi, cel mai mare oras din Est, au avut loc la chemarea familiilor prizonierilor ucisi, care protestau impotriva arestarii avocatului lor.