Fanii coridei din Catalunia se pregatesc sa asiste la ultimele lupte, inainte ca interdictia asupra acestei traditii sa intre in vigoare in nord-estul Spaniei incepand cu 1 ianuarie 2012, relateaza BBC.

Legendarul Jose Tomas, ultima corida pe arena La Monumental din BarcelonaFoto: Agerpres/AP

UPDATE AFP relateaza ca arena La Monumental din Barcelona este "plina pana la refuz".

In aplauzele celor 18.000 de spectatori, trei toreadori spanioli celebri au coborat duminica seara pentru ultimul "paseillo", turul de onoare dinainte luptei, aclamati de public care striga "Libertate".

Primul dintre acestia, Juan Mora, in varsta de 48 de ani, a revenit singur in arena in "Ole"-urile spectatorilor, in verde, pentru a infrunta primul dintre cei 6 tauri din aceasta seara, Burrenito, 540 de kilograme.

A fost urmat apoi de matadorul legendar Jose Tomas, 36 de ani, imbracat in auriu si negru, in semn de doliu.

In mod simbolic, in aceasta regiune din nord-estul Spaniei, tanarul catalan Serafin marin (28 de ani) va fi cel care va da lovitura de gratie taurului Dudalegre, de 567 kilograme.

Interdictia - prima din Spania - a fost votata anul trecut dupa ce 18.000 de oameni au semnat o petitie, in care se sustine faptul ca practica este barbara. Cei care se opun acestei masuri o vor contesta in instanta.

Biletele pentru ultimele lupta, in celebra arena barceloneza, s-au vandut in timp record si au fost comercializate pe piata neagra cu pana la de cinci ori valoarea initiala.

Insa acest numar mare de spectatori nu s-a mai inregistrat demult la corida in arena La Monumental, iar faptul ca oamenii nu au mai sustinut spectacolele a fost unul dintre motivele pentru care parlamentul regional a votat pentru interzicerea lor.

Corida este in prezent permisa in toata Spania, mai putin in Insulelel Canare.

Activistii pentru protectia animalelor vor sa extinda interdictia in intreaga tara.