Liderul filialei iesene a liberalilor, deputatul Relu Fenechiu, a declarat ca le va propune presedintilor PNL si PSD ca Partidul Conservator sa fie scos din Uniunea Social Liberala si sa candideze pe liste proprii la viitoarele alegeri, potrivit Agerpres.

"Va prezint parerea proprie, nu pozitia partidului: voi cere, in masura in care am posibilitatea si dreptul sa o fac, conducerii PSD si PNL sa gaseasca impreuna solutia prin care USL-ul sa fie o alianta din care sa faca parte PSD si PNL, pentru ca am infiintat aceasta uniune pentru a castiga alegerile de anul viitor si pentru a le oferi romanilor o alternativa clara, corecta si serioasa la actuala putere. Nu am infiintat aceasta uniune pentru pofta cuiva de a avea un cuvant de spus intr-un anumit for", a afirmat vineri Relu Fenechiu, intr-o conferinta de presa.

El s-a declarat dezamagit de actiunile presedintelui conservator, atunci cand a afirmat ca PC va candida cu propriii candidati la alegerile locale din 2012, cu exceptia situatiilor in care s-a negociat deja cu USL. Declaratia lui Daniel Constantin fusese facuta dupa ce Victor Ponta si Crin Antonescu anuntasera sprijinul USL pentru actualul primar al capitalei, Sorin Oprescu.

"Propunerea mea este sa iasa din USL, sa candideze separat peste tot, iar dupa alegerile generale suntem dispusi sa intre din nou in USL, daca dumnealor vor, dar sa respecte regulile jocului. Nu suntem o uniune in care sa luam deciziile in urma santajului unuia sau altuia. Noi, cei din PNL si PSD, suntem dispusi sa lasam fiecare de la noi, din orgoliile noastre, pentru realizarea obiectivului comun - sa le oferim romanilor o guvernare serioasa dupa 2012", a afirmat Fenechiu.

Saptamana trecuta, tot intr-o conferinta de presa la Iasi, presedintele PSD Victor Ponta, copresedintele al USL, afirma ca nu e normal ca PC sa mearga separat in alegeri doar in anumite situatii, precum Iasiul.

"Cred si vad anumite semne nu doar in judetul Iasi, ci si in alte parti si cred ca putem merge cu ideea ca la alegerile locale sa mearga peste tot singuri in alegeri, nu doar in Iasi. Daca alegerile vor fi comasate poate sa candideze singuri la alegerile parlamentare. Sper sa intre in Parlament si, bineinteles, vor fi partenerii nostri dupa aceea. Altfel, lucrurile nu pot sa mearga asa. Chiar daca reprezint un partid mult - mult mai mare, am respect pentru Partidul Conservator, dar cer acelasi respect", spunea Ponta.

Pana in prezent, au fost negociate in cadrul USL candidaturile pentru Consiliile judetene si primariile resedinta de judet, PC urmand in acest caz sa participe singur la restul primariilor si pentru functiile de consilieri locali.

Citeste si: Victor Ponta si Crin Antonescu i-au exclus pe conservatori din tabloul USL. Partidul lui Voiculescu bate in retragere: Adio, dar raman cu tine