Masa copioasa comandata de un condamnat la moarte executat de statul Texas, si care a ramas neatinsa, a starnit nemultumirea unui senator american, care cere stoparea acestei practici, relateaza CNN.

Senatorul John Whitmire, presedintele comisiei pentru justitie, a afirmat joi ca se opune dreptului unui condamnat la moarte de a beneficia de o ultima masa.

"Este extrem de incorect sa acorzi unei persoane condamnate la moarte un astfel de privilegiu. Unul pe care criminalul nu l-a acordat victimei sale", spune Whitmire, intr-o declaratie scrisa.

Senatorul democrat de Houston a afirmat a afirmat ca s-a intrecut masura, dupa ce Lawrence Russell Brewer a comandat doua fripturi de pui cu sos si felii de ceapa, un cheesburger cu trei feluri de carne, o omleta cu cascaval si alte ingrediente, un castron mare de bame prajite cu ketchup, trei fajita, o portie de inghetata si jumatate de kilogram de gratar cu jumatate de franzela de paine alba.

Solicitarea includea si ciocolata de casa cu unt de arahide, arahide sfaramate, o pizza si trei beri de ghimbir.

Brewer a refuzat sa manance ceea ce a comandat.

Senatorul Whitmire afirma acum ca este pregatit sa schimbe legea, daca va fi nevoie.

"Cred ca ingrijorarile senatorului Whitmire legate de practica de a permite condamnatilor la moarte sa isi aleaga ultima masa sunt corecte", a declarat Brad Livingston, director executiv la Departamentul pentru justitie penala. "Incepand de acum, astfel de practici nu vor mai fi permise. Vor primi aceeasi masa care este servita detinutilor din inchisoare".

Brewer, in varsta de 44 de ani, a fost executat pentru implicarea intr-o crima rasista comisa in urma cu 13 ani, cand un cetatean afro-american, James Byrd Jr, a fost ucis intr-un mod salbatic. Acesta a fost legat de o masina si tarat pe o distanta de peste doi kilometri si a murit dupa s-a lovit de un canal, in urma impactului fiind decapitat.