Un cuplu de italieni a apelat la avocati pentru a-l da afara din casa pe fiul lor in varsta de 41 de ani, transmite Telegraph, care precizeaza ca acest caz a scos din nou la lumina fenomenul "bamboccioni" (bebelusii mari) care refuza sa plece din casa natala desi au depasit cu mult varsta majoratului.

Potrivit informatiilor, parintii ar fi ajuns la limita rabdarii dupa ce ani de zile au gatit pentru fiul lor, i-au spalat si calcat hainele.

Ei au declarat ca barbatul de 41 de ani are o slujba buna si un venit constant, insa s-a opus tuturor incercarilor lor de a-l determina sa se mute.

Parintii si-au prezentat cazul unei asociatii pentru apararea drepturilor consumatorilor din Mestre, in apropiere de Venetia. "Nu mai putem continua asa. Sotia mea are probleme cauzate de stress si a fost recent internata in spital. Baiatul are un serviciu bun, insa continua sa locuiasca cu noi si vrea sa-i spalam rufele, sa le calcam si sa-i gatim. Nu vrea sa plece", a spus tatal barbatului, citat de avocata Andrea Campi.

Avocatii asociatiei i-au spus barbatului ca are 10 zile sa-si gaseasca o locuinta sau se vor adresa tribunalului pentru a-l evacua.

Telegraph scrie ca tinerii italieni sunt cunoscuti pentru faptul ca nu vor sa-si paraseasca casa natala. Potrivit unui studiu recent, 48% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 39 de ani locuiesc inca cu parintii.

In special tinerii barbati italieni, cunoscuti ca "mammone" (baietii mamei), sunt foarte atasati de mamelor lor.

Imediat dupa prezentarea studiului, un ministru a venit cu o propunere legislativa ce obliga adolescentii sa paraseasca casa natala imediat dupa implinirea majoratului. Renato Brunetta a admis ca a fost si el un "bamboccioni" (bebelus mare), iar mama i-a facut patul pana cand el a implinit 30 de ani.

Telegraph scrie ca, in afara de a fi dependenti de spaghetiile si lasagna preparate de mamele lor, tinerii italieni raman multi ani in casele natale deoarece multi au slujbe temporare si fac eforturi pentru a-si plati un imprumut pentru o locuinta.