Camerele de supraveghere ale unui tribunal din statul american Arkansas au surprins momentele dramatice in care un barbat a deschis focul in interiorul cladirii, nemultumit de faptul ca un judecator nu i-a acordat decizia favorabila in procesul de divort, transmite CNN. Inarmat cu doua arme si o pusca de asalt, James Ray Palmer a mers pe holurile tribunalului, tragand spre angajati. Intr-un final, barbatul de 48 de ani a fost impuscat mortal de un politist.

Atac armat in SUAFoto: Captura LiveLeak

In imagini se poate vedea cum Palmer intra in diferite incaperi ale tribunalului din Van Buren, in districtul Crawford, tragand la intamplare spre oamenii care cauta panicati sa se adaposteasca sub birouri.

El poate fi observat cum se opreste in fata usii biroului judecatorului Gary Cottrell, scotandu-si una din arme de sub haina, dupa care intra in camera goala si trage la intamplare.

Atacatorul a ranit o angajata a tribunalului si un politist, inainte de a fi impuscat mortal de un ofiter.

Teresa Armer, functionara in tribunal, a declarat pentru CNN: "Dupa ce am vazut imaginile, este un miracol ca suntem toti in viata. S-a uitat la noi si a inceput sa traga. Urmatorul lucru de care imi amintesc e ca eram sub birou".

Politia a declarat ca Palmer a mers la tribunal sa-i ceara socoteala judecatorului Gary Cottrell, care ar fi prezidat sedinta sa de divort. In urma divortului din 2008, barbatul din Arkansas a pierdut si custodia copilului.

El a reusit sa intre in cladire, deoarece imobilul nu este pazit si nu are detectoare de metale. Dupa ce a ranit-o pe femeie, Palmer a iesit in strada unde a tras 12 gloante in masina unui politist.

Atacatorul a fost ranit mortal de un ofiter.

Politistii sustin ca, inainte de a merge la tribunal, Palmer a trimis un mesaj unei rude, in care ii spunea ca se va sinucide.

Cei patru politisi implicati in schimbul de focuri cu Palmer au fost suspendati pe perioada anchetei, insa biroul procurorului local a decis ca ei nu se fac vinovati de incalcarea legii.

Atentie, imagini dramatice!