Zece presupusi membri ai retelei teroriste Al-Qaeda au fost ucisi in raidul unei drone americane asupra sudului Yemenului, in timp ce un important lider al retelei extremiste a scapat cu viata, au anuntat oficialii locali, citati de AFP.

"Dronele americane au atacat de doua ori regiunea Al-Mahfad, locul in care sunt prezenti membri ai Al-Qaeda, inclusiv capul numarul doi al retelei, Said al-Chehri", a declarat un responsabil local, fara sa precizeze data atacului, si care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

De la izbucnirea protestelor anti-guvernamentale din Yemen, de la sfarsitul lunii ianuarie, membrii retelei Al-Qaeda au profitat de slabirea autoritatii centrale cu scopul de a-si stabili bazele in mai multe provincii din sud, precum si in Marib, o provincie din estul tarii.

Washingtonul si alte guverne occidentale si-au exprimat in mod repetat ingrijorarea cu privire la rolul Al-Qaeda in Yemen, in cazul in care regimul presedintelui veteran Ali Abdullah Saleh s-ar prabusi. De alttfel, Statele Unite lanseaza periodic atacuri cu drone impotriva militantilor suspecti ai Al-Qaeda de-alungul granitei dintre Pakistan si Afganistan.