Oficiali de la Atena au respins marti informatiile potrivit carora Grecia doreste sa organizeze un referendum privind mentinerea tarii in zona euro, transmite Reuters. Publicatia Kathimerini a scris marti, citand surse neidentificate, ca premierul George Papandreou ia in considerare chemarea cetatenilor la urne pentru a decide daca Grecia va continua sa se lupte cu criza ca membra a zonei euro sau va iesi din sistemul monedei unice europene.

Reuters scrie ca guvernul elen a spus in trecut ca doreste sa organizeze un referndum privind reformele politice, insa a negat in mod repetat ca participarea tarii la zona euro va fi o tema a sufragiului popular.

Intrebat de ziaristi daca grecii vor fi intrebati, in cadrul referendumului, daca doresc ramanerea in zona euro, un purtator de cuvant al Executivului, Angelos Tolkas, a spus: "Nu. Nu am discutat aceasta chestiune".

Oficialul a afirmat ca Guvernul a inaintat luni Parlamentului o initiativa legislativa menita sa permita organizarea de referendumuri, fara insa sa mentioneze vreo problema specifica.

Publicatia Kathimerini a scris marti, citand surse neidentificate, ca premierul George Papandreou ia in considerare chemarea cetatenilor la urne pentru a decide daca Grecia va continua sa se lupte cu criza ca membra a zonei euro sau va iesi din sistemul monedei unice europene.

Ziarul scrie ca Papandreou a rezistat pana in prezent solicitarilor de a organiza un referendum pe tema euro, insa el spera acum ca rezultatul consultarii populare sa dea un nou suport guvernului sau socialist de a continua implementarea masurilor de austeritate.

Potrivit informatiilor, cabientul elen este divizat in aceasta chestiune.