Liderul palestinian Mahmoud Abbas a declarat, in drumul spre New York, ca urmeaza "vremuri foarte dificile" pentru poporul sau dupa depunerea cererii de recunoastere a Palestinei la Adunarea Generala a ONU din aceasta saptamana, informeaza BBC.

Abbas urmeaza sa depuna cererea vineri la Consiliul de Securitate al ONU. Joia trecuta, palestinienii au lansat oficial campania de recunoastere a statului lor, compus din Fasia Gaza si Cisiordania, cu capitala in Ierusalimul de Est, ca membru cu drepturi depline al ONU.

Atat Israelul, cat si Statele Unite se opun ferm unei astfel de decizii, afirmand ca un stat palestinian poate fi creat doar prin negocieri directe. Administratia de la Washington a anuntat deja ca isi va exprima dreptul de veto in cazul unui vot in Consiliul de Securitate.

"Incepand de acum pana cand voi tine discursul, avem o singura optiune: sa mergem la Consiliul de Securitate. Apoi, vom sta si vom decide," a spus Abbas, care a adaugat: "Am decis sa facem acest pas si tot iadul s-a dezlantuit asupra noastra".