26 de persoane care manifestau impotriva presedintelui Ali Abdallah Saleh au fost ucise si alte sute ranite de catre fortele de securitate yemenite, in timp ce bombardamentele au lovit districtul Sanaa, locul de resedinta al unui influent lider tribal, informeaza AFP.

Manifestanti in YemenFoto: Reuters

Fortele de securitate si civili inarmati au deschis focul pentru a dispersa miile de protestatari care cer inca din luna februarie plecarea presedintelui Saleh.

Autoritatile au folosit tunuri de apa si gaze lacrimogene impotriva manifestantilor care, dupa ce au trecut de trei baraje ale fortelor guvernamentale, s-au instalat pe strada al-Zoubeiri, din centrul Sanaa. Protestatarii si-au instalat corturile in mijlocul strazii, situata la aproximativ trei kilometri de piata Changement, potrivit martorilor.

Ciocnirile au izbucnit intre manifestanti si fortele de securitate, sustinute de civilii inarmati.

Aflat la putere din 1978, presedintele Saleh se confrunta cu proteste violente inca din luna ianuarie in urma carora au fost ucise sute de persoane. El se afla in recuperare la Ryad, dupa ce palatul sau din Sanaa a fost tinta unui atac al protestatarilor pe 4 iunie. In momentul de fata, presedintele Yemenului incearca sa negocieze cu opozitia un transfer de putere.