Pe aeroportul Roissy-Charles-De-Gaulle din Paris a existat o "deficienta" in procesul de securitate, a recunoscut joi seara o sursa din cadrul aeroportului francez, dupa ce o pusca de vanatoare si munitie au fost gasite in cala unui avion apartinand Vietnam Airlines, relateaza AFP.

Sursa nu a confirmat prezenta a 500 de grame de TNT, un explozibil puternic gasit in bagajele unui calator din Laos ajuns la Hanoi, venind de pe aeroportul Roissy, potrivit autoritatilor din Vietnam.

"Exista, intr-adevar, o problema in procesul de securitate de la Roissy", a recunoscut o sursa din cadrul aeroportului francez.

Calatorul a putut sa se imbarce cu arma si munitia la bordul aeronavei, fara sa fi obtinut autorizatia de a aduce arme la bordul avionului, a precizat sursa citata.

Autoritatile din Vietnam au anuntat ca au deschis o ancheta, dupa ce au gasit o jumatate de kilogram de TNT, o pusca si munitie in bagajul unui calator, sosit marti pe aeroportul Noi Bai din Hanoi.

Cotidianul vietnamez Tuoi Tre a anuntat ca pasagerul neidentificat ar fi tranzitat aeroportul Noi Bai, in momentul interceptarii bagajului sau. El a fost autorizat sa se intoarca in tara sa miercuri.

Ambasada Laosului la Hanoi a negat orice incident. "De fapt, nu au fost probleme". "Nu a fost nimic periculos", a afirmat diplomatul.

Autoritatile vietnameze au declarat ca vor contacta Franta pentru a clarifica incidentul si a pentru a evrifica daca a exista intr-avedar o amenintare pentru Vietnam Airlines