O banda de hoti inarmati deghizati in muncitori de la curatenie au reusit sa comita un jaf bancar desprins parca dintr-un film american in Brazilia. Acestia au plecat dintr-o banca din Sao Paulo cu bani, bijuterii si ceasuri in valoare totala de circa 63 milioane de dolari, relateaza Daily Telegraph.

Printre bunurile furate se numara linguri de aur pur si o colectie de ceasuri Rolex care valoreaza mai mult decat un apartament de lux, precum si sume uriase de euro. Acestea erau tinute in 138 de seifuri private in subsolul sucursalei bancii Itau si erau detinute de 120 de clienti VIP.

O banda de 12 barbati au invins sistemul de securitate al bancii - camere, senzori de miscare, paznici, gratii, o usa de otel si un sistem de alarma - intr-un atac planificat cu grija.

Scenariul de film al celui mai mare raid din istoria Braziliei

Deghizati in muncitori insarcinati cu mentenanta, purtand uniforme gri, au putut sa petreaca 10 ore in banca dupa ce au fost lasati sa intre inainte de miezul noptii, inainte de a pleca fara ca nicio alarma sa porneasca. Banca se afla in renovari si paznicii fusesera deja anuntati ca se vor face lucrari in timpul noptii.

Odata ajunsi in banca, doi hoti au coborat cu liftul la parter si l-au amenintat cu pistoale pe singurul gardian aflat inauntru. L-au fortat sa sune la centrul de securitate al bancii si sa dea un cod pentru a solicita ca sistemul de alarma sa fie oprit, pentru lucrari.

Paznicul a fost obligat apoi sa deschida usile catre drumul principal si alti 10 oameni in uniforme au intrat, in timp ce alti 5 au ramas de paza afara.

Potrivit saptamanalului Veja, este cel mai mare raid asupra unor seifuri private din istoria Braziliei.

Politia crede ca este foarte probabil ca o parte dintre acesti hoti sa fi fost implicati in cel mai mare jaf din istorie in 2005, cand o echipa de 125 de oameni au sapat un tunel de peste 150 de metri de la o casa din apropiere pana in banca. Dintre acestia, 81 sunt liberi, iar 5 fug de lege.