Sase pasageri au fost retinuti pentru scurt timp in SUA pentru au stat prea mult in toaleta avionului, duminica 11 septembrie, in ziua comemorarii a 10 ani de la atentatele din 2001, provocand chiar decolarea unor aeronave F-16, potrivit AFP.

Pasagerii au fost arestati pentru "un comportament suspect" insa au fost eliberati fara a fi acnhetati, a precizat luni FBI.

Trei barbati aflati la bordul unui zbor Los Angeles-New York au atras atentia echipajului dupa ce "au mers de mai multe ori la toaleta", a explicat Tim Flannelly, purtator de cuvant al FBI.

In acest context s-a luat decizia de a se trimite aeronave F-16 pentru escortarea avionului.

Pana la urma insa, "totul a fost perfect in regula", a spus el.

O scena foarte asemanatoare s-a petrecut in zborul Denver-Detroit: doi barbati si o femei au fost observati pentru ca au mers in repetate randuri la toaleta. Unul dintre ei, care se simtea rau, a stat in cabina ceva mai mult timp.

Si in acest caz au fost trimise avioane F-16. A reiesit din nou ca pasagerii nu erau suspiciosi, FBI mergand pana la a taia scurt zvonurile potrivit carora cei doi barbati ar fi intretinut un raport sexual in toaleta.