Pe 11 martie 2011 Japonia a fost zguduita de un cutremur de 8,9 grade pe scara Richter si a fost lovita de un tsunami devastator care a maturat totul in cale in zonele de coasta. Imaginile surprinse de fotografi dupa acel moment aratau adevarata amploare a dezastrului. Acum, la comemorarea a 6 luni de la catastrofa care a lovit Japonia, Reuters a publicat o serie de fotografii comparative care arata cum s-au schimbat mai multe zone si cum decurge reconstructia tarii.

Poza de mai jos combina trei cadre cu portul Ishinomaki din cadrul Prefecturii Miyagi. Prima poza este facuta pe 12 martie, la o zi dupa tsunami, poza de la mijloc este facuta pe 6 iunie, iar ultima poza, cea mai de jos, este facuta pe 5 septembrie.

Sursa foto: Reuters

In poza de mai jos sunt comparate doua cadre din orasul Iwaki, Prefectura Fukushima. Prima fotografie cu orasul in flacari a fost facuta pe 11 Martie, chiar in ziua in care s-a produs tsunamiul devastator, iar cea de-a doua poza este facuta pe 1 septembrie.

Sursa foto: Reuters

Urmatoarea poza arata zona de coasta Iwanuma din cadrul Prefecturii Miyagi, in trei momente diferite. Prima poza surprinde momentul cand tsunamiul loveste zona de coasta pe 11 martie 2011. Poza de la mijloc surprinde aceeasi zona pe 3 iunie, iar ultima poza arata aceeasi zona de coasta pe 6 septembrie.

Sursa foto: Reuters

Onagawa, Prefectura Miyagi. Prima poza a fost facuta pe 16 martie, la 5 zile dupa cutremurul si tsunamiul devastator care a lovit Japonia. Poza din mijloc a fost facuta pe 3 iunie, iar cea de jos a fost facuta pe 1 septembrie.

Sursa foto: Reuters

Cadrele de mai jos surprind aceeasi zona din Higashi-Matsushima, Prefectura Miyagi, pe 14 Martie (poza de sus), pe 3 iunie (poza de la mijloc) si pe 1 septembrie (poza de jos).

Sursa foto: Reuters

Aeroportul din Sendai pe 12 martie (prima poza) si pe 7 septembrie (poza de jos).

Sursa foto: Reuters

In prima poza apare zona Sendai pe 12 martie, iar in poza secunda aceeasi zona pe data de 7 septembrie.

Sursa foto: Reuters

Vezi mai jos imagini video cu tsunamiul care a lovit Japonia dupa cutremurul din 11 martie 2011