Opt membri ai fortelor de securitate siriene au fost ucisi miercuri in confruntari la Homs (centru), care s-au soldat cu moartea a cinci insurgenti, a anuntat miercuri seara agentia oficiala siriana Sana, citata de AFP.

Zeci de militari au fost de asemenea raniti de "grupari teroriste armate care au atacat civilii si fortele de securitate in mai multe cartiere" ale orasului, teatrul confruntarilor violente in ultimele zile, a afirmat agentia oficiala de presa.

"Fortele de securitate au reusit sa ii elimine si cinci criminali inarmati au fost ucisi", a continuat Sana, adaugand ca au fost efectuate arestari. Agentia mai mentioneaza un "atac cu rachete antitanc impotriva spitalului din Homs" si un altul impotriva "unei unitati a fortelor de securitate" de la Rastan, o localitate situata in apropiere de Homs, unde "o alta grupare armata a organizat o ambuscada si a atacat un camion militar", potrivit Mediafax.

In cursul zilei, Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDH, cu sediul in Marea Britanie) a anuntat ca 23 de persoane au fost ucise miercuri de fortele de securitate in toata tara, dintre care 21 la Homs, in timpul incursiunii mai multor blindate in oras.