Muammar Gaddafi a denuntat joi, intr-un mesaj audio difuzat la televiziunea Arrai din Damasc, "razboiul psihologic si minciunile" care au alimentat speculatiile prvind posibila sa fuga in tara vecina, Niger. El a dat asigurari ca "NATO va fi invinsa", deoarece "capacitatile sale nu-i permit sa continue" sa interventia militara, potrivit AFP.

"Tot ceea ce s-a spus este razboi psihologic si minciuna. Ei au spus ca l-au vazut recent pe Gaddafi intr-un convoi ce se indrepta catre Niger," a declarat fostul lider libian care a continuat ironic: "Cat de multe convoaie de traficanti de bunuri si persoane intra in pustie in fiecare zi in Sudan, Ciad, Mali si Algeria... dar ei cred ca a fost prima data cand un convoi merge pana in Niger".

Vorbind libienilor, fostul lider al tarii a spus: "Ei doresc sa va slabeasca valorile morale, dar nu va faceti griji despre inamic ca este slab"

Acesta a dat asigurari ca "NATO va fi invins", deoarece "capacitatile sale nu-i permit sa continue" sa intervina militar si a dat asigurari ca-i va invinge pe "soboloanii si mercenarii care sunt o gramada de caini".

Ministrul Afacerilor Externe din Niger, tara unde se zvoneste ca s-ar ascunde fostul lider libian Muammar Gaddafi sau unul dintre fiii sai, Mohame Bazoum, a negat informatiile potrivit carora un convoi de 200 de vehicule din Libia au intrat in Niger, relateaza AFP.

"Doua sute de vehicule, nu este posibil, as fi stiut" a declarat acesta, sosit la Alger in vederea unei conferinte ministeriale privind securitatea in regiunea Sahel, prevazuta miercuri si joi. Un purtator de cuvant al Consiliului National de Tranzitie (CNT) din Libia afirmase anterior ca aproximativ 200 de vehicule au intrat pe teritoriul Nigerului dinspre Libia, mentionand ca este vorba despre tipul de convoi care-l transporta de obicei pe fostul lider Muammar Kadhafi sau pe unul dintre fiii sai.