Un avion de pasageri s-a prabusit la decolare, miercuri, in apropiere de orasul Iaroslavl din Rusia. La bordul aeronavei Yak-42 se aflau membrii echipei locale de hochei Lokomotiv,relateaza agentiile internationale de presa. UPDATE - Ministerul rus pentru situatii de urgenta a anunta ca avionul transporta 45 de persoane (37 de pasageri si 8 membri ai echipajului), dintre care 43 au murit, transmite Reuters.

Epava avionului Yak-42 prabusit la IaroslavlFoto: Agerpres/AP

Autoritatile ruse au anuntat initial ca la bordul aeronavei se aflau 37 de persoane, dintre care 36 au pierit.

Cei doi supravietuitori se afla in stare critica si au fost transportati la spital. Unul dintre ei este jucatorul echipei Lokomotiv Aleksandr Galimov, iar celalalt este un inginer de zbor.

"Galimov are arsuri pe 80% din suprafata corpului, iar membrul echipajului are oase rupte, rani grave, precum si arsuri serioase", a declarat un medic pentru Interfax.

Aparatul Yakovlev 42, de fabricatie sovietica, s-a prabusit in timpul manevrelor de decolare, la circa doi kilometri de pista aeroportului Tunoshna, la ora locala 16.00 (15.00, ora Romaniei). Aeronava a izbucnit in flacari la impactul cu solul, iar o parte din fuselaj a ajuns in apele fluviului Volga.

Avionul se indrepta spre Minsk, capitala Belarus, au precizat autoritatile aviatice din Rusia.

Pasagerii aeronavei erau membrii echipei de hochei "Lokomotiv" a orasului Iaroslavl (aflat la circa 300 de km nord-est de Moscova). Multi dintre acestia erau jucatorii straini ai clubului, mentioneaza Russia Today.

Echipa de hochei pe gheata Lokomotiv Iaroslavl, infiintata in 1949, a fost campioana Rusiei in 1997, 2002 si 2003. Aceasta urma sa joace, joi, un meci impotriva echipei Dinamo Minsk.

"A avut loc o tragedie teribila", a declarat presedintele Ligii Continentale de Hochei (KHL), Alexander Medvedev, dupa ce meciul de deschidere al noului sezon, disputat miercuri in orasul Ufa, a fost intrerupt de vestea prabusirii avionului celor de la Lokomotiv. El a anuntat un minut de reculegere si a anulat meciul.

Nu exista deocamdata informatii cu privire la identitatile victimelor. Printre jucatorii de top ai clubului Lokomotiv se numara staruri europene sau din NHL, precum cehii Karel Ranuchek, Jan Marek si Josef Vasicek, legenda slovaca Pavol Demitra si portarul suedez Liv Stefan.

Antrenorul principal al echipei este canadianul Brad McCrimmon, potrivit KHL.

UPDATE:Ministerul pentru situatii de urgenta a publicat lista cu toti pasagerii si membrii echipajuluiaflati la bordul avionului.

Autoritatile ruse au deschis o ancheta pentru a stabili cauzele accidentului aviatic. Premierul Vladimir Putin i-a ordonat ministrului Transporturilor, Igor Levitin, sa demareze o prima faza a investigatiei la fata locului.

Presedintele rus Dmitri Medvedev, care urma sa ia parte joi la un forum politic desfasurat chiar la Iaroslavl, a transmis condoleante familiilor victimelor si a anuntat ca se va deplasa la locul tragediei.