Premierul moldovean Vlad Filat se va intalni cu liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, in timpul unei reuniuni in formatul 5+2, ce va avea loc in perioada 8-9 septembrie, in Germania. Anuntul a fost facut marti de premierul de la Chisinau, citat de Publika.md: "In aceasta perioada se va desfasura conferinta pentru intarirea masurilor de incredere in procesul reglementarii conflictului transnistrean. La conferinta vor participa si statele implicate in formatul 5+2".

"Pe marginea acestei conferinte este programata o intalnire cu Smirnov. Sper ca in urma discutiilor atat in cadrul conferintei, cat si in format bilateral, vom debloca situatia pe care o avem si sa purcedem la negocieri", a declarat seful Guvernului moldovean.

Intalnirea din Germania va fi urmata de o alta reuniune, la Moscova, pe 22 septembrie.

Ultima runda de negocieri in format 5+2 pe tema diferendului transnistrean a avut loc la Moscova, in luna iunie, si s-a incheiat fara succes. La formatul de negocieri 5+2 participa Chisinaul si Tiraspolul - cele doua parti aflate in conflict, si trei mediatori - Rusia, Ucraina si OSCE. SUA si Uniunea Europeana au statut de observatori.