A fost identificat barbatul cu care romanca Ioana Bojani apare in imaginile de la cursa hipica de la Siena si care au facut valuri in presa din Peninsula . Chiar daca numele lui nu a fost dat publicitatii, potrivit cotidianului "Corriere di Siena", este vorba despre un canadian care se ocupa cu dublarea audio in filme.

Romanca din SienaFoto: Captura Corriere di Siena

Publicatia locala "Corriere di Siena" a reusit sa reconstituie ceea ce nu s-a vazut in cele doua filmulete postate pe Youtube, in care apar cei doi indragostiti. Cotidianul a dedicat, doua zile la rand, prima pagina, cazului "Romancei de la Palio".

Astfel, potrivit ziarului, pe 16 august, la pranz, cei doi au luat masa la un restaurant din centrul orasului, nu departe de strada Vicolo del Bargello, unde se afla intrarea in apartamentul din care a avut loc scena filmata. O chelnerita a afirmat ca i-a recunoscut si a declarat ca ei au si servit "o sticla cu vin, nu mai mult si ca pareau un cuplu normal de indragostiti" .

Apoi, in jurul orei 18, a avut loc episodul pe care il cunoastem. Doua doamne din public, scrie "Corriere", au asistat la scena si au avertizat unul din politistii aflati in piata, explicandu-i ca o tanara isi arata sanii la fereastra.

Politistul, destul de ocupat la acea ora- cu putin dupa 18.00 locala, intra in cladirea indicata si o gaseste in apartament pe tanara senzuala. Urmeaza un proces verbal redactat in graba, in care nu se precizeaza numarul persoanelor prezente si nici nu sunt consemnati martori. Tanara identificata cu un act de identitate in care este specificata resedinta la Milano- se justifica spunand ca nu a observat ca erau copii care putea vedea scena. Politistul face procesul verbal cu o mentionarea infractiunii de "acte obscene", si atat.

Pana cand, a doua zi, cazul explodeaza in presa, mai ales dupa publicarea video-ului hot pe Youtube. Politistii dau de proprietarul apartamentului, Giorgio Capannoni, care spune ca habar nu are ce fac persoanele carora le inchiriaza ferestrele cu ocazia cursei hipice.

Potrivit Corriere, "semnalarea unei posibile infractiuni a fost inaintata de catre politia municipala procurorului adjunct Natalini in data de 26 august".

La Siena, episodul a fost tratat mai degraba cu "ironie sau cel mult cu dezgust"- scrie jurnalista Sonia Maggi pe paginile cotidianului citat.

Totusi, titreaza ziarul, primaria locala a decis sa se declare "parte vatamata" in procesul penal care ar urma. In urma demersurilor repetate pe care HotNews.ro le-a facut la Politia Municipala, Politia Judiciara si Primarie, nu am obtinut confirmarea informatiei.