Un francez va trebui sa plateasca fostei sale sotii daune de 8.500 de lire sterline (aproape 10.000 de euro) pentru ca nu a facut "destul sex" cu aceasta pe durata casniciei lor, relateaza The Telegraph.

Barbatul in varsta de 51 de ani a fost sanctionat in conformitate cu articolul 215 din codul civil francez, potrivit caruia cuplurile casatorite trebuie sa consimta la o "viata in comun".

Astfel, un judecator a decis ca aceasta lege presupune faptul ca "relatiile sexuale trebuie sa fie parte a casatoriei".

Neobisnuita decizie legala a venit dupa ce sotia a intentat divort in urma cu doi ani, acuzand lipsa de activitate in pat a sotului.

Un judecator din orasul Nisa, sudul Frantei, le-a acordat atunci divortul, deliberand ca sotul este unicul responsabil pentru desfacerea casatoriei.

Insa fosta sotie, in varsta de 47 de ani, l-a readus in fata instantei, cerand 10.000 de euro in compensatie pentru "lipsa de sex pe durata celor 21 de ani de casnicie".

In apararea sa, fostul sot a sustinut ca "oboseala si problemele de sanatate" l-au impiedicat sa fie mai atent cu sotia sa in pat.

Dar un judecator de la instanta superioara din Aix-en-Provence a decis ca acesta va trebui sa acorde daune fostei sotii, motivand: "O relatie sexuala intre sot si sotie este expresia afectiunii pe care o au unul fata de celalalt, iar in acest caz aceasta a fost absenta" (...) "Casatorindu-se, cuplurile accepta sa-si imparta viata, iar acest lucru presupune in mod clar ca vor face sex unul cu celalalt".