Un inalt responsabil al organizatiei teroriste al-Qaeda, Younis al-Mauritani, a fost arestat arestat de serviciile secrete pakistaneze in sud-vestul Pakistanului, a anuntat armata, citata de agentia AFP.

El a fusese insarcinat in mod direct de Osama bin Laden sa planifice atentate care sa vizeze "tinte economice importante" in Statele Unite, in Europa si in Australia, afirma armata pakistaneza, intr-un comunicat.

Al-Mauritani - cel mai probabil un pseudonim, care lasa sa se inteleaga ca acest ar fi de nationalitate mauritana - a fost arestat in suburbia Quetta, in apropiere de capitala provinciei Balucistan, in zona frontaliera Afghanistanului.

Numele sau nu figureaza pe listele liderilor al-Qaeda publicate de FBI sau de Trezoreria americana.

"In cursul unei operatiuni conduse de Inter-Services Intelligence (ISI, serviciu secret pakistanez) (...), un inalt oficial al-Qaeda, Younis al-Mauritani, responsabil in principal de planificarea si conducerea operatiunilor externe, a fost capturat impreuna cu alti doi membri activi ai al-Qaeda, Abdul Ghaffar al-Shami (Bashar Sham) si Messara al-Shami (Mujahid Amino)", adauga armata pakistaneza.

"Aceasta operatiune a fost planificata si executata cu asistenta tehnica a serviciilor americane de informatii", potrivit sursei citate.