Opinia publica din Rusia s-a declarat revoltata dupa ce politistii nu au inceput urmarirea penala impotriva unui milionar, filmat in timp ce a accidentat mortal un motociclist, pe o autostrada din apropiere de capitala rusa, transmite Moscow Timesa. Alexandre Zaribko, co-proprietarul lantului de magazine Viktoria, a fost identificat drept soferul limuzinei Mercedes implicata in accident.

Accident mortalFoto: Captura LiveLeak

Accidentul in care a fost implicat milionarul s-a produs sambata trecuta, pe autostrada Novaïa Riga din Novorizhskoye Shosse, in apropierea Moscovei, insa a atras atentia doar dupa ce inregistrarea incidentului, filmata din alta masina, a fost postat pe site-ul YouTube.

In imagini se poate vedea cum masina Mercedes S500 schimba banda, fara insa se semnalizeze acest lucru, lovind un motociclist. Acesta se izbeste de parapetul de la jumatatea autostrazii.

Masina condusa de Zaribko nu s-a oprit dupa accident, continuandu-si drumul.

Joi, politistii rusi au decis sa nu inceapa urmarirea penala a milionarului, un purtator de cuvant al RIA Novosti afirmand ca "nu exista niciun temei pentru a-l acuza pe Zaribko".

Potrivit revistei Finans, Zaribko are o avere estimata la sapte miliarde de ruble (240 de milioane de dolari). Viktoria detine 249 de supermarketuri in patru orase, inclusiv in Moscova.

Milionarul nu a putut fi contactat pentru a comenta incidentul.

Moscow Times a scris ca politia nu a dat publicitatii numele sau varsta motociclistului mort in accident.

Atentie, imagini dramatice!