Un profesor universitar suspectat ca este liderul unei bande de motociclisti implicata in traficul de droguri este cautat in prezent de autoritatile din California, transmite FoxNews. Steve Kinzey (43 de ani), despre care autoritatile cred ca este presedintele filialei locale a clubului moto Devils Diciples, ocupa functia de profesor asociat de kinetoterapie la California State University in San Bernardino.

O purtatoare de cuvant a serifului, Jodi Miller, a declarat ca Kinzey si clubul sau de motociclisti au fost in centrul unei anchete de sase luni ce a vizat traficul de droguri si arme. Anchetatorii sustin ca dovezile legate de Kinzey au aparut in timpul unei investigatii federale sub acoperire ce vizau o alta banda, The Mongols.

In timpul unui raid desfasurat saptamana trecuta la casa profesorului universitar, detectivii au descoperit metamfetamina, arme neinregistrate, pusti, veste anti-glont si o mare suma de bani, precum si alte dovezi ale implicarii sale in clubul Devils Diciples. Anchetatorii sunt convinsi ca Kinzey a primit cantitati mari de metamfetamina de la un dealer, pe care a distribuit-o ulterior printr-o retea bine pusa la punct.

Kinzey este profesor la universitatea californiana de 10 ani de zile.

Presedintele institutii de invatamant, Albert K. Karnig, a anuntat ca universitatea va ajuta ancheta politiei pentru a se asigura "ca toate faptele sunt reale". "Daca acuzatiile sunt intr-adevar adevarate, acest lucru este mai mult decat dezamagitor", a afirmat Karnig.

Prietena lui Kinzey, Holly Robinson (33 de ani), si alte sase persoane au fost arestate sub acuzatia de trafic de droguri. In plus, Robinson, care este suspectata si ea de apartenenta la clubul Devils Diciples, a mai fost acuzata de detinere de arme si participarea la o retea de traficanti de droguri.

Autoritatile din California mai cauta in prezent inca trei suspecti.